Site icon gutejobs.ro

Cât câștigă un inginer în Germania? Salarii actuale.

Cât câștigă un inginer în Germania

De ingineri este nevoie în toate industriile în Germania. Rolul unui inginer poate varia în funcție de industrie și de tipul de companie. În Germania, inginerii trebuie să urmeze cel puțin cinci ani de studii și să susțină un examen final pentru a fi certificați ca ingineri. Citește acest articol pentru a afla mai multe despre cât câștigă un inginer în Germania.

Cât câștigă un inginer în Germania?

În Germania, un inginer câștigă între 30.000 și 80.000 de euro pe an. Dar, în funcție de tipul diplomă, de experiență și de domeniul de studiu, salariul poate varia foarte mult. Vezi mai jos câteva exemple.

Odată ce acumulezi experiență și te specializezi în anumite domenii, te poți aștepta să câștigi din ce în ce mai mulți bani.

De asemenea, este cunoscut și faptul că un salariu de inginer în Germania este, în general, mai mare decât salariul pe care îl câștigă un inginer din altă țară.

Inginerii aerospațiali în Germania

Inginerii aerospațiali au un rol indispensabil în proiectarea, dezvoltarea și producția de aeronave și nave spațiale. În Germania, inginerii aerospațiali lucrează atât în sectorul aeronautic, cât și în cel spațial.

Inginerii aerospațiali proiectează aeronave, construiesc prototipuri și cercetează noi compoziții de materiale. Ei sunt, de asemnea, responsabili de proiectarea, dezvoltarea și întreținerea navelor spațiale.

Inginerii aerospațiali din Germania se pot aștepta să câștige între 50.000 și 80.000 de euro pe an.

Cât câștigă un inginer chimist în Germania

Conform site-ului Ingenieur.de inginerii din industria chimică și farmaceutică câștigă cele mai mari salarii din branșă în Germania.

Inginerii chimiști din Germania sunt responsabili de producția de substanțe chimice în industria farmaceutică și chimică. Inginerii chimiști pot, de asemenea, să efectueze cercetări privind noi procese și proceduri.

În Germania, inginerii chimiști pot să câștige între 50.000 de euro, la începutul carierei și 80.000 de euro pe an, cu ceva ani de experiență.

Ingineri de calculatoare și IT

Inginerii informaticieni lucrează cu rețele de calculatoare, hardware, software și programare. Aceștia sunt responsabili de proiectarea și dezvoltarea de sisteme și programe informatice pentru întreprinderi.

Inginerii în informatică din Germania sunt, de asemenea, responsabili pentru dezvoltarea de sisteme și rețele noi și îmbunătățite.

Ca și salariu, ei se pot aștepta să câștige între 50.000 și 65.000 de euro pe an, în funcție de firma și industria în care lucrează.

Salariu pentru ingineri electricieni și electroniști în Germania

Inginerii electricieni lucrează în sectoarele electric și energetic și sunt responsabili pentru proiectarea și dezvoltarea de noi sisteme și produse.

Inginerii electricieni din Germania lucrează, printre altele, cu sisteme de înaltă tensiune și instalații solare. Ei pot fi, de asemenea, responsabili pentru instalarea și întreținerea sistemelor existente.

La ce salariu se poate aștepta un ingineri electronist în Germania? Un inginer cu câțiva ani experiență câștigă, în medie, 65.000 de euro pe an.

Un inginer electronist în Germania aflat la începutul carierei, va câștiga, în medie, 48.000 de euro pe an.

Cât câștigă un inginer mecanic în Germania?

Inginerii mecanici lucrează în industria prelucrătoare și de producție. Inginerii mecanici sunt implicați în producția de mașini, avioane și utilaje.

În Germania, ei sunt responsabili pentru dezvoltarea de noi sisteme.

Inginerii din industria automobilelor proiectează și dezvoltă noi piese auto, cum ar fi motoare și cutii de viteze.

Inginerii mecanici din industria aerospațială proiectează și dezvoltă noi piese și componente pentru aeronave, cum ar fi dispozitive de acționare și elice.

Inginerii mecanici câștigă în Germania în medie 66.000 de euro pe an.

Pentru a deveni inginer mecanic, ai nevoie de cel puțin o diplomă de licență în inginerie mecanică. Apoi te poți înscrie la examenul de certificare.

Rezumat

În Germania, inginerii sunt indispensabili atunci când vine vorba de producția și proiectarea unor noi produse.

Salariul unui inginer în Germania depinde de specializarea, experiența și educația acestuia. Dacă vrei să știi cât câștigă un inginer în Germania trebuie să știi că salariile se încadrează între 30.000 și 80.000 de euro pe an.

Dacă vrei să câștigi și mai mult, te poți gândi să oferi consultanță.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Salarii IT Germania – cat castiga un specialist IT

Cele Mai Căutate Joburi în Germania

Exit mobile version