Site icon gutejobs.ro

Cum se face recunoasterea diplomelor in Germania pentru personalul din sanatate

Recunoasterea diplomelor in Germania - asistente medicale

Daca te-ai hotarat sa lucrezi in Germania in domeniul medical, ca asistenta medicala, ingrijitor de batrani sau fizioterapeut, urmeaza intrebarea: cum se face recunoasterea diplomelor in Germania?

Si mai mult: cine ma poate ajuta in Germania, cu intreg procesul de recunoastere a diplomelor si experientei din Romania?

Afla mai jos:

 

Unde poti solicita recunoasterea diplomelor in Germania si obtinerea autorizatiei de libera practica


In Germania, poti face o cerere de recunoastere a calificarilor obtinute in domeniul sanatatii in Romania, la administratiile locale ale fiecarui land german. In continuare, iti prezint adresele din cele mai importante landuri.

Landul Baden-Württemberg

Link: Regierungspräsidien Baden -Württemberg – Anerkennung ausländischer Bildungsabschlüsse für Gesundheitsfachberufe und soziale Berufe

Adresa: Nordbahnhofstr. 135, 70191 Stuttgart
Telefon: 0049/ 711 904-39208
Email: info.anerkennung@rps.bwl.de

Descarca aici un exemplu de cerere pentru recunoasterea diplomelor in Germania ca si ingrijitor de batrani in Germania; asistent medical sau fizioterapeut, in landul Baden-Württemberg.

Aici sunt recunoscute diplomele de calificare pentru ingrjitori de batrani, asistente medicale, fizioterapeuti (kinetoterapeuti), maseuri, lucratori pe ambulanta, etc.


Landul Bavaria (Bayern)

In Bavaria, cererile pentru recunoasterea calificarilor si obtinerea autorizatiei de practica a profesiunii in domeniul medical se depune la sediul administratiei locale a fiecarei regiuni in parte. Link catre lista completa cu guvernele locale din Bavaria.

Mai jos doua exemple:

Biroul adminsitratiei locale Oberbayern (vezi aici harta):

Regierung von Oberbayern – Anerkennung ausländischer Ausbildungen in den Gesundheitsfachberufen / Gleichlautungen ausländischer Bildungsnachweise

Adresa: Maximilianstraße 39, 80538 München
Telefon: 0049 / 89 2176 0
Email: poststelle@reg-ob.bayern.de

Biroul adminsitratiei locale Niederbayern (vezi harta Niederbayern)

Regierung von Niederbayern – Anerkennung ausländischer Ausbildungen in Gesundheitsfachberufen

Adrese:

Hauptdienstgebäude, Regierungsplatz 540, 84028 Landshut

Ämtergebäude, Gestütstraße 10, 84028 Landshut

Aici sunt recunoscute diplomele de calificare pentru ingrjitori de batrani, asistente medicale, fizioterapeuti (kinetoterapeuti), maseuri, lucratori pe ambulanta, etc.


Landul Hessen

Regierungspräsidium Darmstadt – Staatliche Anerkennung im Ausland abgeschlossener Ausbildungen im Bereich der Gesundheitsfachberufe

Adresa: Luisenplatz 2, 64283 Darmstadt

Cererile pentru recunoasterea diplomelor in domeniul medical obtinute in Romania precum si cererile pentru cetatenii romani care vor sa lucreze in domeniul medical in Germania in landul Hessen pot fi gasite AICI.


Landul Nordrhein-Westfalen

Bezirksregierung Düsseldorf – Landesprüfungsamt für Medizin, Psychotherapie und Pharmazie

Adresa: Am Bonneshof 35, 40474 Düsseldorf
Adresa de corespondenta: Bezirksregierung Düsseldorf, Landesprüfungsamt für Medizin, Psychotherapie und Pharmazie, Postfach 30 08 65, 40408 Düsseldorf


Landul Niedersachsen

Niedersächsisches Landesamt für Soziales, Jugend und Familie

Primul pas pentru recunoasterea diplomelor in Germania (personal din sanatate) in landul Niedersachsen este sa completezi acest fomular.

Pe langa fomularul completat, mai trebuie sa trimiti si urmatoarele documente (copii legalizate, nu trimite originalele):Daca te intereseaza adrese si din alte landuri, te rog sa-mi lasi un comentariu mai jos.


Documentele necesare pentru recunoasterea diplomelor in Germania pentru personalul din domeniul sanatatii 

Potrivit site-ului german Mediziner Karriere ai nevoie de actele de mai jos.

Nu uita: sa nu trimiti acte in original. Asigura-te ca ai copii legalizate si traduceri legalizate ale documentelor si diplomelor tale.

Ai nevoie de traducator autorizat in Germania pentru limba romana? Cauta pe site-ul Ministerului German de Justitie.

Chiar daca lista de mai sus cuprinde cam tot ce iti trebuie, sfatul meu este sa intrebi inca o data la autoritatea competenta la care vrei sa depui cererea.


 

Cine te poate ajuta sa-ti recunosti calificarile in Germania?

Din cauza lipsei acute de forta de munca, Germania a initiat un program de consiliere pentru recunoasterea calificarilor emigrantilor, finantat de guvern.

Acest program se numeste Netzwerk IQ si de el poti profita si tu.

In ce fel?

In functie de calificarea pe care o ai (nu este neaparat nevoie de o calificare in domeniul medical), te poti adresa celui mai apropiat centru de consiliere Netzwerk IQ. Specialistii de acolo te vor ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie pentru a obtine recunoasterea diplomelor in Germania.

Daca lasam la o parte Germania si cererile depuse de refugiati (2.283 cereri), cele mai multe cereri de echivalare a diplomelor au venit de la cetateni romani (1.446 cereri). Detalii in Raportul pe 2016 al Ministerului invatamantului si cercetarii din Germania.

Cum gasesti centre de consiliere Netzwerk IQ?

Un exemplu concret pentru Nordrhein-Westfalen:

 


Recunoasterea diplomelor in Germania pentru personalul medical – scurt rezumat

In acest articol ai aflat ca, pentru recunoasterea diplomelor in Germania celor care vor sa lucreze in domeniul medical in aceasta tara:

Iti multumesc ca ai citit acest articol. Daca ti-a placut, urmatoarele articole ar mai putea fi interesante pentru tine:

Cele mai cerute 5 meserii din domeniul medical in Germania (altele decat medici)

Cat castiga un medic in Germania? (salarii actuale)

363 denumiri de profesii traduse din limba germana

Exit mobile version